Quantcast
Channel: Atelier Kari naturdekorasjoner og kranser
Viewing all 243 articles
Browse latest View live

Takk til sosiale medier!

$
0
0
Sosiale medier har forandret livet mitt. Det er sant, jeg tar ikke hardt i! Mange av dere har vel også erfart mye av det samme som meg. Her er noen personlige tanker.

Fra å leve et forholdsvis anonymt og isolert liv som dekoratør her på Finnskogen, har jeg i snart seks år blitt en aktiv del av en mye større verden hvor folk deler tanker og gode ideer på nettet villig vekk. Fine folk fra alle verdens hjørner som jeg daglig blir inspirert av. Og jeg er veldig takknemlig for alle de positive tilbakemeldingene jeg får på det jeg selv deler på sosiale medier. Ofte følger jeg med på det som er ulikt meg selv, som utvider horisonten, er lærerikt og kanskje vil holde meg ung til sinns også.

Jeg bor langt ute i villmarka, men nå er det kort vei til å se hva som rører seg i den vide verden. I tillegg får jeg daglig oppdateringer om det som rører seg rundt her jeg bor. Jeg kan dele ideer og fortelle om de aktivitetene min minibedrift deltar på eller arrangerer. Og jeg blir invitert til mye morsomt. Når jeg spør folk som deltar på mine kurs eller inviterer meg til å bidra i magasiner, på utstillinger og bestiller skreddersydde dekorasjoner, om hvordan de finner meg, så er det som oftest på bloggen min eller via andre sosiale medier. Og jeg har fått en mengde nye bekjentskaper, og noen av dem har jeg hatt gleden av å treffe i det virkelige liv. Alt dette gjør meg motivert til fortsatt å blogge og dele på nettet.

Men nettet er også en tidstyv. I enkelte perioder har det gått mye tid. Bare det å følge med på endringene og utviklingen som skjer innen hvert medium, er til å bli svett av.  Så nå bestemmer jeg meg gjerne før jeg setter meg foran PC'en hva jeg skal gjøre og hvor mye tid jeg skal bruke. På den måten har jeg lagd meg noen små regler og noen rutiner for når og hvordan jeg bruker sosiale medier, og det tror jeg de fleste av oss gjør lurt i. Det er som med bilkjøring, sjelden jeg bare ragger rundt på måfå, for å si det sånn.


Noen sier de savner meg på Instagram og andre nettsteder, men jeg har foreløpig valgt vekk noe, kommer kanskje senere. Men jeg kan følge med på Instagram via Webstagram, og på den måten se på PC det som skjer og blir inspirert allikevel, uten selv å dele. Men jeg deler mange bilder på Pinterest og finner mye morsomt og flott der. Synes forresten Pinterest er undervurdert som kreativt verktøy for enkle moodboards og deling av ideer. Det jeg deler i sosiale medier er gjerne personlig, men sjelden privat. Målet mitt er å bidra og dele det jeg er best på, ideer til naturdekorasjoner,

Min hverdag har altså endret seg etter at jeg kastet meg ut i de sosiale mediers verden. Jeg får utrolig mye, er mindre isolert, lærer mye og er mer med på en måte. Men jeg har også mistet noe, for jeg har endret vaner på godt og ondt. Før leste jeg mye skjønnlitteratur, strikket en del og kunne ta livet helt med ro av og til. Mens jeg nå leser mindre, har mindre strikkekløe og går ofte på nettet i ledige øyeblikk. Det er tankevekkende. Men en gjør lurt i å ta nettpauser for å holde på gleden, nysgjerrigheten og nytten ved bruk av nettet. Dessuten skal jeg bli flinkere til å være nettsosial når jeg faktisk er inne i denne rare verden som kalles sosiale medier.

Gjør gjerne som jeg, hiv dere mer ut på sosiale medier, men gjør som Kong Harald sa i sin nyttårstale: Bruk snille ord!

Hjerter er kanskje det som oftest deles på sosiale medier i tillegg til smilefjes. Jeg ønsker med noen av mine naturhjerter alle venner og lesere på blogger, twitter, facebook og pinterest et flott og delerikt 2015! Selv har jeg et nyttårsforsett om å bli flinkere til å gi andre positiv respons på sosiale medier, bli bedre til å klappe andre på skuldra, for å si det slik.


GODT NETTÅR!


kar-rudi@online.no



Til Vinterfestival på Hadeland Glassverk.

$
0
0
Det blir er travel vinter og vår hos meg, og først ut er utstilling på Hadeland Glassverk. Kanskje jeg tar med meg kubbelysestaker av drivved? I flere år har jeg lagd lysestaker av drivved og røtter som jeg har funnet på strendene i innsjøene på Finnskogen. Utfordringen har vært å finne fine lysholdere . Jeg synes disse telysholderne som står på stilk ble litt sjarmerende. Men er de flotte nok til et så fornemt sted som Hadeland? 

Jeg er synes det er fint med grønne kranser hele vinteren, ikke bare til jul. Men til Vinterfestivalen på Hadeland kan de ikke bli med, for dessverre tørker de inn inne i utstillingslokalene. Denne store furukransen er pyntet med kjuker i tillegg til kongler. Kjuker en familie sopper som vokser på stubber og døende trær. Jeg har tenkt å arbeide mye med disse holdbare kjukene i vinter, for å se hva mer jeg kan få til med dem. Kanskje noe blir så bra at jeg kan ha det med til Hadeland? Jeg gleder meg til å se hva alle de andre håndverkerne og kunstnerne viser fram på denne utstillingen, tror det blir veldig inspirerende!

Se Vinter- og Vårprogrammet til Atelier Kari med utstillinger, kurs og markeder HER.

Ha kreative vinterdager!


kar-rudi@online.no

Æsj, Æsj, Æsj!

$
0
0
Ja, Æsj, Æsj, Æsj! For første gang på nærmere 10 år har jeg måttet melde forfall til et arrangement jeg skulle vært en del av. Det er ikke lett for meg å kaste inn håndkle. Men etter tre uker med virus, feber og etterfølgende infeksjon i øre-nese-hals, måtte jeg bare innse at noen utstilling på Hadeland Glassverk blir det ikke på meg i dag. Og jeg som hadde gledet meg så veldig! Men sånn er det nå bare. Håper bare jeg blir invitert med kvister og mosedotter til Hadeland neste år også.


Begynner å komme meg litt, har prøvd meg et par korte dager ute i verkstedet med litt puslearbeid og det er ganske koselig. Denne kvisthaugen med flott bjørk med nydelig lav på, har jeg fått hjelp til å sanke. Nå er det bare å komme ordentlig i gang med jobbing igjen. Hyggelig å komme i gang med bestillinger også. Må pusle meg i form igjen til Rørosmartnan. For jeg har jo mye å glede meg til nå ut over vinteren. Og Rørosmartnan er jo noe helt spesielt.







Blomsterholdere av kvist og pinner er en hyggelig måte å ta naturen inn på stuebordet på, og jeg elsker kontrastene mellom rustikke kvister og sarte blomster. Hva synes du?

Ha en flott helg!



kar-rudi@online.no

Må bytte ut Rørosmartnan med sommerminner fra fjellheimen.

$
0
0
Uheldigvis er jeg fremdeles "sjukling" og må ulykkeligvis avlyse min deltakelse med salgsutstilling på Rørosmartnan. Så da pusler jeg litt på verkstedet og slapper ellers av med sommerminner. Får litt inspirasjon når kvitlyngen som blomstrer så flott på høyfjellet i Hedmark i juni. Disse små søte rosa klokkeblomstene er bare så herlige!

Gråstein er ikke bare gråstein. Begynner kanskje å gå i barndommen igjen når jeg legger mer merke til detaljer på bakken enn den flotte utsikten. Jeg er jo i overkant begeistret for alle de flotte lavarter som vokser på bakken, i trærne og også på stein.

Detaljene i villmarka er maleriske så det holder. Laven Xanthoparmelia somloensis klorer seg fast. Snakk om livskraft!

Juniferien på fjellet i Engerdal ble også brukt i robåt. Dette er fangsten fra en rotur.Vi fisket med stang og har selvfølgelig spist opp alle sammen. Fjelløretten har også fine mønstre og farger som kan inspirere flere enn en billedkunstner. 

Ha en fortsatt fin søndag, og kanskje jeg ser deg til Rørosmartnan til neste år? 


kar-rudi@online.no

Bloggbok og vårkurs i Lørenskog.

$
0
0
Nå har bloggboka for 2014 kommet. Bloggbøker er et flott tilbud jeg benytter meg av. Det har blitt hele 7 bøker, og de er en fin dokumentasjon og dagbok over de mange aktiviteter jeg har som dekoratør i løpet av året. Jeg kan også med kritisk blikk gå igjennom hva jeg deler på bloggen. Bøkene koster bare 3-400. -kr og er enkle å bestille. Jeg kjøper mine igjennom Blog2print, og det har gått veldig greit til nå. Tenker det blir morsomt å ha med bloggbøkene på gamlehjemmet når den tida kommer en del år i framtida.

Det å dele kunnskap, erfaring og ideer igjennom blogging, foredrag og kurs er en stor del av virksomheten min. Og jeg elsker å holde kurs! Et av kursene jeg skal holde i våres er i Lørenskog søndag 12. april. Det er et heldagskurs pg tilsvarende det de glade kursdeltakerne på bildet over. Meld deg på allerede nå, på kurs nr 14 hos Lørenskog Husflidslag HER. Lett å bli glad når en kan temme villkvister og brødlav til hjerter, kranser og blomsterholdere.

Velkommen til kurs!



kar-rudi@online.no

Med Phalaenopsis på Finnskogutstillingen.

$
0
0
Finnskogutstillingen 2015 er neste helg, og jeg åpner dørene til Atelier Kari med vinterutstilling, atelierkurs og demonstrasjoner de neste ukene
Åpent  6. til 8. mars  11. til 15. mars og 18. til 22. mars. kl 11-17. 
Velkommen til min lek med folkefavoritten Phalaenopsis! Mange er kanskje lei denne flotte orkideen, men ikke jeg! På min vinterutstilling i år skal jeg vise flere måter å bruke "sommerfugl-blomsten" sammen med naturmaterialer. Og jeg gleder meg! Jeg åpner også på kveldstid på forespørsel.

Vinterkurs på Atelier Kari: Du er i tillegg velkommen til kurs hos meg nå før påske. Bli naturinspirert og lær å temme villkvister og mosedotter til flotte naturdekorasjoner. Les mer om dette unike Atelierkurset HER.


Phalaenopsis-orkideen kommer fra Asia, fra land som Borneo, Vietnam og Filippinerne. Planten vokser vilt i regnskogen, der den ved hjelp av sine luftrøtter klamrer seg fast i trærne og får næring av dem. Etter mange års foredling av ville Phalaenopsis, har det lykkes å dyrke fram stueplanter med lang holdbarhet, og i løpet av de siste 15 årene har blomsten blitt en av de mest vanlige stueplantene i Norge.

Ordet Phalaenopsis kommer opprinnelig fra gresk og betyr sommerfugl. Etter utallige krysninger kommer planten nå i like mange ulike farger, størrelser og nyanser som det er sommerfugler i hagene om sommeren.  

Har du også en orkide i stua?



kar-rudi@online.no

Skal være trekkfugl til våren - Nordlandsturne.

$
0
0
Ja du leste riktig! Jeg skal til Nordland på turne med inspirasjonsforedrag, demonstrasjoner og kurs. I slutten av april pakker jeg varebilen full av spennende dekorasjoner og naturmaterialer og gjør som trekkfuglene, reiser nordover for noen uker. Det er så hyggelig å bli invitert!

Mens jeg leker meg med sommerfuglorkideer på verkstedet, planlegger jeg detaljene for turen som starter 20. april. Jeg har foreløpig avtaler med hagelag i Indre Salten, Sortland, Mo i Rana og Misvær. 5. mai kjører jeg sørover igjen. Har ditt Hagelag, Husflidslag eller en annen forening du er medlem av, ønske om et besøk av meg på tilbaketuren i gjennom Nordland og Trønderlag så ta kontakt. Kanskje dere også kan bli naturinspirert?

I forrige blogginnlegg ble det etterlyst noen bilder fra min lek med Phalaenopsis. Så her er noen bilder av orkideer i blomsterreder, øverste bildet er med bjørkestrutter.  Orkideene kler naturmaterialene godt synes jeg.

Mens vi tar i mot våren og lengter til hage- og engeblomster, så glem ikke å gjøre stas på deg selv ved å lage noe fint til med kjøpeblomster også.

Kanskje vi sees i Nordland til våren? 
Ta kontakt om du ønsker besøk av meg.




kar-rudi@online.no

Å klappe gåsunger.

$
0
0
Våren er en herlig tid! Jeg leker meg med bestillinger på verkstedet og har åpnet dørene til Atelier Kari, og det er hyggelig når folk stikker innom. Og vi klapper gåsunger, Men ikke for hardt, for da faller de fra kvisten. I tillegg leker jeg meg videre med orkideer som jeg viste i forrige blogginnlegg.

Mammahjerte med barn viklet til i bjørk og pyntet med gåsunger. Ikke Finnskog gåsunger, må vente et par uker på dem, men disse duger også fint!

Det som er smart med bjørkehjerter, er at en lett kan skifte pynten så de følger årstiden hele året rundt. Har du lyst til å besøke meg og gåsungene, ser du åpningstidene HER.

Ha kreative vårdager!


kar-rudi@online.no


GiveAway - Billettdryss til Den store Hagemessen.

$
0
0
Jeg er så heldig å kunne gi bort 10 billetter som hver koster 160,- kr, til den store Hagemessen på Norges Varemesse etter påske. Selv skal jeg ha inspirasjonsstand D04-06 og holde foredrag fra scenen alle tre dagene kl 14. oo. Det hadde vært flott å se deg der!

Giveaway: For å være med i trekningen av billettene kan du  legge igjen en kommentar nederst i dette innlegget + sende en mail med navnet ditt, så jeg vet mer hvem du er, til kar-rudi@online.no. Eller lik Facebooksida mi og legg igjen en kommentar i innlegget om samme sak der - www.facebook.com/AtelierKari. Og jeg setter ekstra stor pris på om du deler Bloggen og Facebooksida til Atelier Kari.

Frist for påmelding, er kl 24 søndag 5. april. De heldige Vinnerne bli kunngjort få dager etter, så følg med!

Hvorfor drar jeg med meg halve verkstedet mitt til Lillestrøm hver år på Hagemessen? Jo, det er bare så fint å treffe alle hageentusiastene og blomsterelskerne som samles der. Både utstillere og publikum bobler over av begeistring over at våren er her, og det igjen er tid for å grave i jorda og med undring se hagen og naturen våkne til liv. Og den begeistringen er smittsom! Les mer om Hagemessen HER.




Mens vi venter på våren, er det hyggelig å lage seg små vårhager for å ha inne. Her har jeg brukt bjørkekubber som jeg har festet kjuker på utsiden, lagd en bjørkekrans oppå som en ramme for miniplanter og naturmaterialer i en dekorativ blanding. 

Ha hageglade vårdager!


kar-rudi@online.no


Debuterer som Gjesteblogger med temaet Bjørk.

$
0
0
I går debuterte jeg som gjesteblogger. Det var hos hageentusiast Mette med bloggen Furulunden. Flott å få en utfordring! Jeg deler deler av blogginnlegget med dere her nå, og temaet er bjørk.

Av bjørka lager jeg kranser som kan henge til pynt ute og inne, men jeg legger også kranser oppå pottekantene så blomstene i krukkene mine blir fint rammet inn. Og så lager jeg blomsterholdere, bjørkereder som er fine å ha i vaser og pynte med blomster. Blomstene står så flott i blomsterholderne, og en trenger ikke mange blomster for å få en flott dekorasjon. Vil du lage dine egne kvistkranser kan denne lille videosnutten om hvordan jeg lager en kvistkans være nyttig: HER.

Akkurat nå er det tid for å sanke bjørkekvister til vårkranser. Hvis vi venter lenger ut på våren og sevja har steget, vil kvistene etterskyte. Og visne småblader på dekorasjonene er ikke videre stas. Jeg bruker mye bjørkekvister. Helst vanlig bjørk. Den har fin spenst og er lett å forme. Legg kvisthaugen ute på et skyggefullt sted, så har du materialer tilgjengelig hele våren.

Jeg er i overkant begeistret over bjørka som vokser villig over hele landet og har vært en betydelig ressurs i kulturhistorisk sammenheng. Bjørka ble ikke bare brukt som ved og til ulike snekkeremner. Bjørkenever ble brukt til taktekking og til flettede kurver og sko. 

Av bjørkeaske lagde en såpe, og kvister med blader ble brukt til dyrefor. Til plantefarging var bladene på bjørka mye brukt, og en lagde medisinsk te av unge bjørkeblader. Om våren tappet en bjørkesevje for å drikke en livgivende vårdrikk. Et helt makeløst nyttig tre! 

Nå er det herlig vår rundt husveggene her på Finnskogen, Litt tidlig for markblomster enda, men med blåbærlyng bjørkekvister og kråkefot kan en lage vårlige festbuketter. Slik jeg skal gjøre på Hagemessen på Lillestrøm, neste helg, 17. til 19. april. Der skal jeg holde inspirasjonsforedrag og demonstrasjon fra scenen i hall D kl 14.00 alle tre dagene. Og Atelier Kari har demonstrasjons- og salgsstand på messen. Kanskje vi treffes på Stand D 04-06? 

Hjertelig takk for at jeg ble spurt om å få være gjesteblogger hos Furulunden, fint med utfordringer! Se Mettes herlige hageblogg HER
Ha kreative vårdager!


kar-rudi@online.no

Vårtur til Nordland - skal ha mange foredrag og kurs.

$
0
0
Ja jeg skal være trekkfugl og reiser på turne med inspirasjonsforedrag og kurs mange steder rundt i Nordland. Men jeg trenger hjelp, masse hjelp egentlig , om dette skal bli vellykket! For det gir seg ikke selv at de som kan ha glede av tilbudene, får vite om arrangementene. Tenker på alle de som ikke er medlemmer av Hagelagene og Husflidslagene som er arrangører.

Tror du at noen du kjenner kan ha glede av å bli naturinspirert? Jeg blir veldig glad hvis du hjelper meg og deler innlegget til venner og bekjente i Nordland på sosiale medier og andre måter!


Flere av dere skriver til meg at jeg bor så langt vekk, så dere får aldri kommet på kurs. Nå får dere Nordlendinger muligheten! Du kan lese mer om innholdet i kursene HER.

Her er hele programmet med alle inspirasjonsforedragene og kursene:
  • 22. april Indre Salten Hagelag Inspirasjonsforedrag med demonstrasjon. Sørfold Kommunehus kl 19.00
  • 23. april Sortland Hagelag Inspirasjonsforedrag med demonstrasjon. Røde Kors lokaler i Vesterålsgata 66 kl 19.00
  • 25. april Sortland Hagelag Dagskurs, Påmelding til Helga Berthinussen tlf 913 11 503 eller sortland.hagelag@gmail.com
  • 27. april Rana Hagelag Inspirasjonsforedrag med demonstrasjon.
  • 28. og 29. april Rana Hagelag 2 Kveldskurs Påmelding til May Britt Meisfjord tlf 97752486 eller mbm@online.no
  • 2. mai Fauske Husflidslag Dagskurs 2. mai, Påmelding til Margrete Djupvik Schaay tlf 94970684 eller margrete@live.nl
  • 3. mai Hamarøy Husflidslag Dagskurs 3. mai, påmelding til Toril Sivertsen tlf 93085882 eller tstomsvein@gmail.com
  • 4. Misvær Hagelag Inspirasjonsforedrag med demonstrasjon. Kontaktperson Sigrid Lunding tlf 90187439
  • 5. mai Bodø Husflidslag Kveldskurs. Påmelding til Kjellaug Nilsen 95284502 eller p.nilsen@online.no
  • 6. mai Beiarn Husflidslag Inspirasjonsforedrag med demonstrasjon kl 19.00 i Moldjord. Kontaktperson Lillian Moldjord tlf 48026204
  • 7. mai Vefsn Husflidslag Inspirasjonsforedrag med demonstrasjon. på Kulturverkstedet kl 19.00
  • 9. mai Vefsn Husflidslag Dagskurs. Påmelding til Gunnhild Fagervik 95764531 eller vefsnhusflidslag@gmail.com
  • 10. mai Brønnøy og Sømna Husflidslag Dagskurs. Påmelding til Rita Hilseth tlf 90757799 eller rithil@online.no
Det er lett å bli forelsket i Nordland og folket der. Så det blir fint å komme tilbake dit. Og jeg er forberedt på en strial tur. Men der er utrolig stas å treffe nye folk og se nye landskap.

 Så da pusser jeg fjærene og legger i vei nordover.

Å være trekkfugl er ikke for pyser!


kar-rudi@online.no

Fra Nordlandsreise til Kulturruta i Grue.

$
0
0
Har nylig kommet hjem fra en herlig reise i Nordland med Inspirasjonsforedrag og Kurs. Landskapet var vidunderlig og menneskene var fantastiske å arbeide sammen med. Etter nesten 400 mil med bilkjøring i tre uker er konklusjonen klar, vi bor i et flott land! 

Hiver meg på hæla, og er med på Kulturruta i Grue her hjemme med åpent Atelier Kari om noen timer. Lar inntrykkene fra min Nordlandsreise synke inn slik etter hvert.

Entusiastiske kursdeltakere på kurs opplevde brødlavens og bjørkas fortreffelighet som dekorasjonsmateriale.

Vesterålen var spennende nå på våren. Det var hvite fjell i hele fylket, med fjorder og kulturlandskapet i forgrunnen.

Og hagene var full av "øgongodis". Tror jeg med tid og stunder må reise nordover igjen. Men først er det travle dager med Kulturruta i Grue og åpent Atelier Kari 14 - 15 - 16 mai kl 12 til 16 alle dagene.

God helg til dere også!


kar-rudi@online.no

Takk til besøkende!

$
0
0
Har åpent Atelier Kari tre helger på rad.  Workshop med "brødmåsså", villkvister og salgsutstilling. Det lukter vår av blåbærlyng i blomst! Takk til alle som kommer på besøk her på verkstedet. 

Flinke Inger stakk en tur innom og lærte en ny teknikk, hengekrone av lang bjørnemose lagde hun på et par timer. Kom gjerne på et lite kurs du også, velg selv hva du vil lære!

Plukker vaser og krukker fulle av vårgleder og ønsker velkommen til Atelier Kari på vårbesøk!

Åpent i Mai:  22 - 23 - 24  og 28 - 20 - 30- 31

KL 11.00 - 17.00 


Ha en flott Pinsehelg!



kar-rudi@online.no

Kvistinspirasjon i krukker..

$
0
0
Nå er vårens utstilling i mitt lille atelier snart over, to dager igjen med "Workshop med brødmåsså og villkvister". Det har vært morsomt! Mange har tatt turen hit, og kanskje kommer det noen denne helga også? Ellers åpner jeg igjen 8. juli, og da er det full sommer her på Finnskogen. Gleder meg til "En lek med markblomster og mosedotter"! 

Nå i våres har jeg ommøblert litt. Positivt med forandringer! Flotte tønner til laven min har jeg også kjøpt. Lavdottene som jeg er så glad i, fortjener en bedre oppbevaring enn gamle pappesker. Det er fint å gjøre arbeidsplassen min hyggelig, og da er det lettere å invitere folk hit til verkstedet,

Kvister med lav er spennende i kontrast til blomster. Flott med lure ideer som gode alternativer til den miljøfientlige oasisen. Blomsterholderne, eller kråkereirene, som jeg sier, har her i tillegg fått besøk av en kjuke. En rødrandkjuke som dette, er den mest vanlige av kjukene her omkring. Soppene vokser gjerne på granstubber og døde trær. Spiselige er de jo ikke, men jeg borrer hull i dem og fester kjukene til kråkereirene med ståltråd. Det blir nok flere kjukestunt utover...

Ha kreative dager!


kar-rudi@online.no

Sommerlig kremmerhus.

$
0
0
Nå er det endelig blitt sommer også her på Finnskogen. Men først i uka var det nattefrost og det likte ikke mine sommerblomster. I går hadde jeg besøk her på Atelier Kari fra Bygdekvinnelaget i Skotselv. Når jeg skulle få slikt et storfint besøk, kunne ikke alle blomsterpotter være tomme. Så kremmerhuset ble fylt med brudespirea fra en hagevenninne som ikke var like uheldig med nattefrosten.

Dette store kremmerhuset i firkantnetting/kaninnetting lagde jeg for noen år siden, og det er fint å dekorere i til alle årstider. Det er en mellomstor sinkbøtte oppi til vann eller jord, for kremmerhuset passer godt til sommerplanter også.

Denne firkantnettingen er litt stiv og arbeide med, men be noen om litt hjelp, så får du det nok til. Når nettingen er stiv, blir resultatet stødig og holder seg fint i mange år. Jeg har brukt kramper av ståltråd for å sy sammen kremmerhuset. Og så er det bare å fylle det med noe sommerlig og flott!

Ha glade sommerdager!


kar-rudi@online.no

Blomster i bøtter og spann.

$
0
0
Jeg elsker å bruke buketter i mange forskjellige vaser, bøtter og spann! Og det er mye som kan brukes som vaser selv om det ikke var tiltenkt akkurat den rollen. Her er noen lykter som så slik rustikke og fine ut til utebruk, og som det passet akkurat et syltetøyglass oppi, og vips så ble det sommervaser.

For bukettens farger er sommerens. Plukk gjerne grønn lyng og kråkefot i skogen, så blir buketten ekstra frisk til sommerfesten. En limegrønn silkesløyfe understreker den sommerlige frodigheten, og da er det bare å ønske alle en glad midtsommer!

Nyt sommeren og plukk blomster fra hage, eng, skog og mark og kjøp gjerne noen blomster attåt! Kos dere!



kar-rudi@online.no

Å vise gjester fingern'.

$
0
0
Etter å ha blitt inspirert av alle de som driver med flotte støpearbeider i betong, lagde jeg i fjor noen flittige hender som skulle hjelpe meg å luke. Men fordi jeg ikke var så lur at jeg hadde en liten ståltråd nedi hver av fingerne, så ble det som skulle være en hjelpende hånd til noe helt annet.

Ruiner i gresset. Så å vise gjestene mine fingern' som velkomst, var ikke tilsiktet. For litt over et år siden var jeg på historisk tur til Roma i to uker blant ruiner og slitne antikke skulpturer som manglet litt hist og pist. Så nå har jeg fått mitt eget Forum Karirum og lar mine støpte gummihanske-hender få lov til å stå der å sprike, enn så lenge. Og heldigvis har gjestene som kommer på besøk til Atelier Kari, en god porsjon humor. 

Sammen med et støpt fat med takløk og en rusten fugl, ønsker jeg å vise fingrene mine velkommen til sommeråpent Atelier Kari Torsdag til Søndag de to neste ukene i Juli: 9-10-11-12 og 16-17-18-19  kl 11-17.

Velkommen til sommeråpent Atelier med villblomster og mosedotter!



kar-rudi@online.no

Vilt og vakkert!

$
0
0
Nå er Finnskogens store sommerhappening her - Finnskogdagene. Og kranser skal lages for bautanedleggelser og buketter skal lages for å gjøre stas på enkelte som fortjener det. Denne kransen er nå lagt ned ved Carl Axel Gottlund sin bauta ved Grue Finnskog Kirke. Carl Axel Gottlund satte dype spor for utviklingen av Finnskogen da han som finsk student først på 1800-tallet vandret rundt på de norske og svenske Finnskoger og oppfordret til bevissthet om egen kultur, ønsket landbruksreformer og oppfordret til å bygge kirker. 


Døra til Atelieret ble pyntet med kransen for fotografering. Og jeg skulle nesten ønske at den kunne henge der for å ønske besøkende velkommen resten av helga. Men jeg skal lage noe annet fint å pynte døra mi med i morgen.


Gottlund-kransen er i år lagd av bjørkepinner med lav, kråkefot, rørandkjuker, brødlavkuler, rødkløver og kaprifolium. En vill og rustikk krans lagd på en måte jeg ikke har gjort før, og det var gøy!

Ønsker dere en fin sommerhelg og velkommen til Atelier Kari!



kar-rudi@online.no

Lavendeldrømmer....

$
0
0
Lavendelen blomstrer i en åker på Sørlandet akkurat nå, og denne uka fikk jeg muligheten til å bli kjent med disse flotte små blomstene. Kirsten fra Veslekollen Bruk har høstet og sendt meg hele 11 små kasser.

Og det har det blitt mange velduftende kranser av. Og flere skal det bli nå i helga. På atelieret lukter det fantastisk godt, og de som kommer på besøk i helga, vil oppleve lavendeldrømmer fra fordums tider.

Jeg har også bundet opp noen små velduftende buketter i 70-talls stil. Enkel nostalgisk pynt med godlukt så det holder. Hvem vil ikke ha gleden av å ha en slik på badet?

Jeg fikk rådet om å spre blomstene på et tørt sted utover på lakener, så tar jeg og renser litt av gangen mens jeg vikler kranser. Og bare for å si det slik. Elleve kasser er masse, og jeg må jobbe raskt og lenge så blomstene ikke taper seg.

Jeg vikler kransene på tvunnet ståltråd, og de blir fra tyve til tretti cm store. Hver tynne stilk legges på sin rette plass, og jeg vikler stramt, slik at den skal bli fast og fin også når den tørker og krymper litt.
Denne lavendelen er engelsk lavendel som har en dyp blå-lilla lekker farge som mine amatørfotografier ikke helt klarer å formidle. Takk til Kirsten for så raust å dele sine duftende sommergleder med meg! Jeg skulle gjerne ha vært med deg på Bondens marked en gang.

Ha en fin sommerhelg alle sammen!



kar-rudi@online.no

Et lite stykke Finnskogen.

$
0
0
Her er en krans av brødlav/islandslav som er ganske vanlig herover, men sjelden i store mengder. På Finnskogrn kalles laven for brødmåsså. På grunn av sitt innhold av lavstivelse, 70 % lichenin, har brødlav vært brukt som tilsetning til brødbaking og i barkemel for å gjøre deigen seig. Den ble brukt til flatbrød, melkevelling og grøt også. I naturmedisinen sies te av laven å ha en slimløsende virkning ved hoste og som fargeplante gir den en gul-brun farge. Et dypdykk i Riksarkivet ga meg en god dokumentasjon på hvor vanlig det var å bruke brødlav i maten. 

Jeg er mest opptatt av brødlavens dekorative egenskaper, som jeg synes er helt fantastisk! På grunn av at brødlaven inneholder så mye lavstivelse, blir mine kranser og hjerter naturlig "impregnert" og holdbare selv om laven tørker. Jeg pynter gjerne lavkranser med kjuker, kongler og lavkuler som her.

Disse tre kransene er eksportert. Representanter for Solør-Värmland Finnkulturforening reiste nå i juli til Finnland på kulturdager. De bestilte med seg tre brødlavkranser for å ha med som gaver. Det er stas for meg! Fint tenkt å gi bort et lite stykke Finnskogen som i tillegg har en interessant kulturhistorie. Og nå har sikkert brødlavkransene funnet seg tilrette på fine dørerr i Finnland.

Ha fine sensommerdager!



kar-rudi@online.no
Viewing all 243 articles
Browse latest View live